Здраве и красота

Как да се грижим за устните си

02.10.2008г. / 14 25ч.
Аз жената
Как да се грижим за устните си

Вашите устни са вашият начин да реагирате на света – те се усмихват, те приемат обичта на околните под формата на целувки, тях прехапвате в нервните моменти, благодарение на тях дарявате света с остроумни коментари и разкази за весели случки.
И всичко това прави ежедневието им доста натоварено :)

Устните ви се нуждаят от ежедневна грижа и защита!

Устните не съдържат в структурата си кератин и затова са много по-деликатни и податливи на влиянията на външните условия. За да бъдат винаги в идеална форма и защитени – използвайте продукти, които ги хидратират и подхранват.

Устните се нуждаят от хидратиране! Те нямат мастни жлези и затова не образуват защитен хидролипиден слой, какъвто има кожата на другите части от тялото. Ако искате да предпазите устните си от изсъхване и напукване – нанасяйте достатъчно често продукти с активни съставки като мляко, натурални масла и витамини.

Устните са и много по-чувствителни към въздействието на слънчевите лъчи, тъй като клетките им не съдържат меланин – най-добра защита от слънцето им осигуряват продукти със слънцезащитен филтър.

Не на последно място устните са обект на постоянно напрежение от различните изражения на лицето и поради това по-лесно се образуват бръчки. Но бръчките се появяват много по-трудно върху меки и добре хидратирани устни. Ако успеете да поддържате влажността върху кожата на устните си, ще успеете и да забавите задълго появата на бръчки.

Понякога обаче е необходимо повече от използването на балсам за устни.
И кожата на устните се нуждае от ексфолиране!

Един от начините да поддържате устните си здрави е нежно да ги триете с чиста четка за зъби. Използвайте кръгови движения, без да прилагате натиск. В сравнение с кожата на останалата част от тялото, тази върху устните е много фина и деликатна. След това изплакнете устните си с хладка вода и нанесете плътен слой балсам за устни.

Жените и мъжете в еднаква степен трябва да се стараят да полагат грижи за устните си! На пазара се предлагат балсами за устни, разработени специално и подходящи за мъже – без цвят и аромат.

Ако превърнете грижата за устните си в ежедневен ритуал, със сигурност не само ще ги запазите здрави и красиви, но и ще предотвратите появата на бръчици. Не забравяйте да използвате ежедневно балсам или гланц за устни, дори когато не сте на среща или не очаквате да се целувате. Също така опитайте да не прехапвате устните си, да не лапате от нервност края на химикалката или други предмети...

Балсамът за устни е много важен особено в предстоящия есенно-зимен сезон, когато от студа устните стават много чувствителни.

И най-важното за красивите устнине забравяйте да се усмихвате – Усмихвайте се извънредно, нерегламентирано и често... Усмивката е сред най-силните оръжия, което отключва сърцата и... заключените врати!


Още съвети и продукти за грижа за устните

* * *

Устни за целуване 

Медена грижа за напукани устни
Устните в целувка …
Целувката - жените я обичат

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
veronika ( преди 11 години )