Филъри за лице

Дермални филъри – втори шанс за вашата кожа и лице

Поставянето на филъри е изключително популярна и все по-често използвана дерматологична процедура. Естетичният й ефект е осезаем още с първата интервенция, а страничните ефекти са почти нулеви. Дермалните филъри са възможност за втори живот не само за вашата кожа, но и за вас самите като личности. Те са начин да си възвърнете самочувствието, да подчертаете естествената си красота, да започнете да се възприемате с усмивка при поглед към огледалото.

Какво представляват?

Думата „филъри“ произлиза от английски език „fill”, което означава в буквален превод „запълвам“. Технически погледано, точно това е и основната функция на филърите. Те се поставят за запълване на вдлъбнатини в кожата, появили се в следствие на намаляване на подкожната мазнина в кожата при стареене, както и след дерматологични проблеми, оставили видими следи след себе си. Най-общо казано, филърите придават обем на места, в които той вече липсва, а ефектът от това са от минимални до дълбоки участъци с вдлъбната кожа. На практика обаче дават много повече от това да запълнят тези участъци. Като краен резултат с инжектиране на филъри се постига цялостно озаряване и подобряване на лицето в избрани зони.

За кого са подходящи?

В нашия център за естетична медицина се стремим да дадем повод за реалистични очаквания на всеки от пациентите си. Избягваме обещания за чудеса и пълна промяна в областта на лицето. Вместо това, внимателно подхождаме към индивидуалните желания и ги изпълняваме само ако са постижими и то с правилната техника.

Обикновено препоръчваме филъри за лице за коригиране на следните несъвършенства на пациента:

  • За средно видими до дълбоки назолабиални бръчки.
  • За запълване на атрофични белези. Обикновено, с филърите можем да намалим остатъчните следи от тежко акне и прекарана шарка.
  • За оформяне на контура на лицето – за брадичка, скули, овала на лицето, долната челюст.
  • За увеличаване обема на устните.
  • За хлътнали бузи с цел възстановяване на естествения контур на лицето.
  • Корекция на зоната под очите – тъмни кръгове, хлътване, дехидратация.

филъри за устни
Филъри за устни – резултати преди и след

Какво трябва да знаете?

В съвременната дерматология се срещат различни видове филъри – синтетични и с биоактивни съставки. Вторият вид е много по-надежден и лесно усвоим от кожата. Нещо повече – биоразградимите хиалуронови филъри водят до нежелани странични ефекти значително по-рядко, а освен това не застрашават здравето на пациентите. В студиото ни за естетична медицина залагаме изцяло на модерни биоразградими филъри с високо съдържание на хиалуронова киселина. Последната е с доказани свойства да задържа за максимално дълго време необходимото за кожата количество вода. По този начин, филърът разполага и с допълнителна функция за анти-ейдж превенция. Процедурата по поставяне на филъри трае не повече от половин час, а възстановителният период е до максимум 24 часа. След интервенцията може да се наблюдава слабо зачервяване, което отшумява само в рамките на няколко часа. Нашият екип ще обсъди с вас мечтания краен резултат, за да ви даде експертно мнение за броя процедури, които ще ви бъдат нужни.

Имайте на предвид, че ефектът на филъри в устните трае до половин година. Периодичната поддръжка е неизменна част от общия план, който ще начертаем за вас и вашето самочувствие!

Митове и легенди

Както често се случва с всичко популярно и коментирано сред широката аудитория, и за филърите се разнасят какви ли не митове и легенди. За нас обаче е изключително важно пациентите ни да бъдат добре информирани, респективно да направят информиран избор за подходящата за тях процедура. С тях ще постигнем желания от тях резултат върху зоната, която ще третираме. Ето защо, наш дълг е да разбулим всички митове и легенди относно тази процедура за подмладяване, моделиране, усъвършенстване и разкрасяване:

  • Поставянето на филъри не боли изобщо! Всъщност, за някои жени процедурата е болезнена. Става дума обаче за вид дискомфорт, който изпитват по време на поставянето на филъра до няколко часа след това. Други жени твърдят пък, че не са усетили нищо. Дамите от втората група или са заявили силна упойка, или просто имат по-висок праг на болка. Всичко в крайна сметка е въпрос на лично усещане. Някои хора ходят и при зъболекар, без да изискват упойка, някои жени раждат естествено с огромни мъки, а за други раждането не е кой знае колко болезнено. Истината е по средата. Едно е сигурно – силна болка по време на интервенцията няма.
  • Филърите са опасни и веднъж поставени те остават в организма ни за цял живот. Има и качествени и некачествени филъри. Вторите може и да са опасни, особено ако сте с алергия или имунно заболяване. При всички случаи, ефектът на филъра трае няколко месеца и дори да не се харесате с крайния резултат, той ще бъде заличен. Това само по себе си обяснява, че филърът не е вечен. Той не остава в тялото ви завинаги!
  • Филърът е подходящ само за бръчки, защото действа с лифтинг ефект. Всъщност, напоследък са много популярен метод за премахване на белези по лицето, както и за очертаване на контура в лицевата зона без наличие на фини линии. Нещо повече, нека не забравяме, че ретро силиконовите устни днес са заменени именно с по-безболезнените филъри за устни с хиалуроновата киселина.

Какво да направя преди процедурата?

На първо място обмислете до колко надежден е специалистът, който ще ви поставя филъра. Обръщайте се само към медицински лица за такъв тип естетични процедури. Това е за ваша сигурност и вид гаранция, че ще бъдете удовлетворени от крайния резултат. Някои дерматолози съветват преди поставяне на хиалуронов филър или скинбустер да се премине през следните подготвителни процедури – скинчек (проверка на състоянието на кожата и установяването на нейните нужди), дълбоко почистване и тест за снемане на алергии.

Цени

Инжектиране

ФилърЦена
Pluryal Classic, Volume 1 ml340 лв.
Apriline Normal 1 ml340 лв.
Apriline Forte 1 ml360 лв.
Dermafill Global Xtra 1 ml340 лв.
Dermafill Volume Ultra 1 ml360 лв.
Revolax (Fine, Deep, Sub Q с лидокаин) 1 ml330 лв.
E. P. T. Q. S500 1.1 ml330 лв.
Teosyal (Kiss, Deep line, Redensity II, RHA 1) 1 ml420 лв.
Restylane (Kysse, Lidocaine, Fynesse, Refyne, Lyft, Volyme) 1 ml480 лв.
Juvederm (Voluma, Volite, Volift, Volbella, Ultra 3, 4) 1 ml490 лв.

Разграждане на филър – 220 лв.

Безплатна консултация

За да не нарушаваме спокойствието по време на процедурите, предпочитаме първоначален контакт през e-mail. Ще се свържем с вас по телефона максимално бързо след това и ще можете да се възползвате от -10% отстъпка!

    Запознат съм и се съгласявам с Политиката за защита на личните данни.

    4.7/5 - (31 гласове)